Ježíškova vnoučata Českého rozhlasu odstartovala. Jedním z vnoučat se stal i náš moderátor Pavel Vacek

22. listopad 2019

Váš oblíbený moderátor Pavel Vacek udělal radost paní Jarmile z domova Barborka v Kroměříži. Potěšil ji nejen dárkem, návštěvou ale i četbou oblíbené pohádky.

Ježíškova vnoučata i letos plní osamělým seniorům tisíce přání. Připojit se můžete i vy. Stačí otevřít webové stránky projektu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata (www.jeziskovavnoucata.cz) a vybrat si, jestli chcete věnovat dárek, nebo splnit zážitek. Ježíškovým vnoučetem se ve středu stali redaktor Lukáš Veselý a moderátor Českého rozhlasu Zlín Pavel Vacek, a to v domově Barborka Kroměříži.

Společně splnili přání jedné z klientek domova, paní Jarmile. „Přála jsem si knížku,“ prozradila. „Roztrhejte ten papír a podívejte se, jestli tam ta knížka skutečně je,“ vybídl ji redaktor Lukáš Veselý. Chvilka napětí při rozbalování. „Je tam,“ neskrývala nadšení paní Jarmila. Dárkem od Ježíškových vnoučat z Českého rozhlasu Zlín byla kniha pohádek.

Moderátor Pavel Vacek předčítal paní Jarmile

„Budou se vám líbit?“ zjišťoval od nadšené Jarmily moderátor Pavel Vacek. „Ano,“ stručně a výstižně odvětila paní Jarmila. „Dlouhý, Široký a Bystrozraký, nebo Živá voda? Vyberte nějakou,“ nabídl obdarované klientce domova v Kroměříži redaktor Lukáš Veselý. „Pavel Vacek je totiž moderátor Českého rozhlasu a také herec, tak by vám ji tady a teď mohl třeba přečíst,“ nabídl Veselý.

„Tak tuto,“ ukázala paní Jarmila na pohádku Dlouhý, Široký a Bystrozraký. „Byl jeden král a byl už starý, a neměl než jednoho syna…,“ začal předčítat moderátor Českého rozhlasu Zlín Pavel Vacek.

Tento projekt se nám velmi líbí a velmi nás těší ohlas od veřejnosti, protože, si myslím, že v dnešní době není každý naladěn na to, aby obdarovával druhé.
Gabriela Perutková, vedoucí výchovné a obslužné péče Barborka Kroměříž

„My jsme se zapojili do projektu Ježíškova vnoučata již třetím rokem. Tento projekt se nám velmi líbí a velmi nás těší ohlas od veřejnosti, protože, si myslím, že v dnešní době není každý naladěn na to, aby obdarovával druhé,“ vysvětlila vedoucí výchovné a obslužné péče Barborka Kroměříž Gabriela Perutková.

Klientky si podle ní přejí hlavně knížky nebo předplatná časopisů, nebo také drobné šperky, jako bižuterii. „Měli jsme tady i jedno velké přání, protože jedna naše klientka se bude v lednu stěhovat do chráněného bydlení, a protože její finanční možnosti nejsou až tak velké, tak jsme jí do Ježíškových přání napsali pračku a ta už je tady,“ pousmála se Perutková.

Na webu jeziskovavnoucata.cz si můžete stále vybírat, komu splníte letošní vánoční přání. Do několika set domovů pro seniory a dalších pečovatelských zařízení už dorazily tisíce dárků.

autoři: Lukáš Veselý , Tomáš Patrick Hyánek
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.