Jen pro přihlášené. Filmová škola v Uherském Hradišti letos nebude pro veřejnost

27. červenec 2020 15:04

LFŠ se uskuteční od 7. do 12. srpna, původně byla naplánovaná na přelom července a srpna, kvůli koronaviru ji organizátoři přesunuli na pozdější termín a zkrátili.

Letošní Letní filmová škola v Uherském Hradišti nabídne kvůli epidemii koronaviru program jen pro akreditované návštěvníky.

Nebudou se konat žádné akce, na které by měla volný přístup veřejnost. Po jednání organizátorů přehlídky s vedením města a hygieniky řekla ředitelka školy Radana Korená. Dosud se podle ní na letošní přehlídku akreditovalo 1500 lidí.

LFŠ se uskuteční od 7. do 12. srpna, původně byla naplánovaná na přelom července a srpna, kvůli pandemii koronaviru ji organizátoři přesunuli na pozdější termín a zkrátili. Diváky čekají kvůli koronaviru přísnější hygienická a bezpečnostní opatření.

Pro veřejnost se tak například neuskuteční akce na náměstí, kde se konaly koncerty či projekce letního kina. Filmový program bude jen v kinech či v jiných promítacích místech, také doprovodný program bude v místech, která budou ohraničená a budou na něj vpuštěni jen lidé s akreditací.

Pořadatelé také například změní rozmístění stanů, ve kterých se koná program, aby byly dále od sebe. "Museli jsme rozvolnit i filmový program, bude potřeba sály po každé projekci dezinfikovat," uvedla Korená.

Pořadatelé připravili plán opatření, dnes jej předložili hygienikům, kteří jej posoudí a ve čtvrtek by měli sdělit své případné připomínky. Podle Korené se budou respektovat veškerá platná opatření, lidé v Česku nyní musí opět nosit roušky na vnitřních hromadných akcích, kde je víc než 100 lidí, na vnitřních akcích může být do 500 lidí.

autor: Veronika Žeravová | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související