Jemná domácí sekaná
podle paní Mirky
Suroviny:
900 g libového mletého vepřového masa
120 g strouhanky
2 - 3 vejce
sůl, mletý pepř
bylinky (saturejka, petrželka, pažitka,…)
200 ml smetany ke šlehání
20 g másla na pečení
Postup:
Vejce rozšleháme se solí a mletým pepřem a spolu s nasekanými bylinkami přidáme k mletému masu. Dobře propracujeme a v případě, že je směs příliš řídká, zahustíme ji strouhankou. Ze směsi vytvarujeme bochánek, vložíme jej do pekáče s rozehřátým máslem a v předehřáté troubě pečeme cca 50 minut. Potom přilijeme do vypečené šťávy smetanu a ještě asi 10 minut dopečeme.
Příloha: vařené brambory, šťouchané brambory, zeleninové saláty.
Celková doba přípravy cca 1 1/2 hodiny
6 porcí
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://zlin.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://zlin.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka