Je to sen. Rodák z Uherského Ostrohu a odchovanec 1. FC Slovácko nastoupil v Lize mistrů

Michal Sadílek nastoupil za PSV Eindhoven v nejprestižnější klubové soutěži.

Rodák z Uherského Ostrohu a odchovanec 1.FC Slovácko nastoupil do druhého poločasu za nizozemský tým PSV Eindhoven. Sadílkův tým remizoval na milánském stadionu San Siro s Interem Milán.

Splnil se mi další sen, uvedl po zápase Ligy mistrů záložník.

Získal místo v týmu a trénoval i s Mourinhem. Brankář z Uherského Hradiště dostal šanci v Manchesteru United

Matěj Kovář

Fotbalový brankář Matěj Kovář se chce dál zlepšovat a být úspěšný i v týmu do 23 let

„Je to úžasné,“ řekl Michal Sadílek po zápase. "Před dvěma týdny jsem hrál před dvě stě diváky v Herdgangu a najednou před desítkami tisíci na San Siru, včetně našich skvělých fanoušků PSV,“ dodal.

Už na konci minulého týdne přitom mladý fotbalista absolvoval debut v nizozemské lize. Obhájci titulu doma porazili Excelsior Rotterdam 6:0 a devatenáctiletý fotbalista jako náhradník pomohl ke třem gólům.

„Trochu mi ztěžkly nohy, ale byla to zdravá nervozita,“ uvedl pro stránky Nehoda Sport o svém prvním startu v nejvyšší soutěži.

Na hřiště přišel v 78. minutě za stavu 3:0 a domácí v závěru stihli vstřelit další tři branky. "Já byl vlastně namočený ve všech třech gólech. Při prvním jsem vyhrál hlavu ve středu hřiště, při pátém to byla ta přihrávka středem a šestá akce šla taky přese mě," uvedl odchovanec Slovácka.

Související