Získal místo v týmu a trénoval i s Mourinhem. Brankář z Uherského Hradiště dostal šanci v Manchesteru United

21. červen 2018

Fotbalový brankář Matěj Kovář se chce dál zlepšovat a být úspěšný i v týmu do 23 let

Když Matěj Kovář přestoupil z 1. FC Slovácko do akademie slavného Manchesteru United, musel si zvykat na spoustu nových věcí.

Byl sám v novém prostředí velkého klubu, musel si zvykat na nový způsob tréninku a samozřejmě zapracovat také na své angličtině.

„Měl jsem základy ze školy, ale to nestačilo. Naštěstí bydlím v rodině, kde jsou další dva kluci a rychle se to zlepšuje,“ říkal mladý brankář ve vysílání Českého rozhlasu Zlín.

Za nejnáročnější považuje první dva týdny. „Byl to velký skok, vše se dělá v rychlosti, liší se fyzická připravenost. Týmu se ale dařilo, doufám, že to bude i dál tak pokračovat,“ dodává mladík.

A Matěj Kovář si v Manchesteru zatrénoval i se slavným koučem Jose Mourinhem a hvězdami prvního týmu. „Za takovou šanci je každý mladý hráč rád,“ říká.

Z Hradiště do Manchesteru. Mladý brankář Slovácka podepsal smlouvu se slavnými United

Matěj Kolář při podpisu smlouvy s United

Sedmnáctiletý brankář Matěj Kovář přestoupil ze Slovácka do Manchesteru United a bude působit v jeho mládežnické akademii.

Podle bývalého slavného brankáře Luďka Mikloška, který v Anglii strávil jedenáct let a je agentem Matěje Kováře, se mladík z Uherského Hradiště vyrovnal s příchodem do slavného klubu velmi dobře.

„Někdy je to obrovský problém, pro Matěje je jeho přístup velké plus. Důležité bude mít trpělivost, dokázat překonat i některé neúspěchy,“ říká Luděk Mikloško. Podle něj je Matěj Kovář pracovitý a má snahu se pořád zlepšovat.

Mladík, který s fotbalem začínal už ve čtyřech letech a celé mládí strávil v akademii 1. FC Slovácko, se nyní chce zaměřit na to, aby uspěl v týmu do 23 let. „Tam je už vyšší tempo a nasazení. Udělám vše, abych uspěl,“ říká Matěj Kovář.

Matěj Kovář a Luděk Mikloško

Související