Japonské firmy otevřely továrny na Borských polích

11. červenec 2005

Japonské firmy Koyo Steering Systems Czech a Fuji Koyo Czech, kapitálově i dodavatelsky propojení výrobci řízení automobilů, otevřely dnes(11.7.) továrny na v plzeňské průmyslové zóně Borská pole. Na více než osmi hektarech chtějí nejdéle do konce roku 2007 investovat přes 1,5 miliardy korun a zaměstnat celkem 1000 lidí.

Koyo, které elektrické řídicí systémy montuje, vloží do stavby dvou hal celkem 1,13 miliardy korun. Obě firmy začaly se sériovou výrobou letos v únoru a i po těchto investicích budou mít další prostor na rozšíření provozů.

Výroba

Koyo Steering Systems dosud vložilo do stavby jedné haly, skladu a nákupu dvou výrobních linek 630 milionů korun. Nyní zaměstnává 210 lidí, z toho 80 procent operátorů na výrobních linkách, kde stačí výuční list. Firma má zastavěnu asi polovinu ze šesti hektarů koupené plochy.

Fuji Koyo má nyní 137 lidí a z plánovaných investic 450 milionů korun dosud investovala polovinu. Začátkem roku 2007 bude mít firma dvě haly a sklad, kde bude zaměstnáno 330 lidí.

autoři: ČTK , Směna ČRo Plzeň
Spustit audio