Jak připravit báječnou rybu, křupavý bramborák nebo nadýchanou bramborovou kaši? Není to vůbec těžké
Dobré rady do kuchyně, které vyzkoušely už naše babičky a prababičky.
Čerstvá ryba se pozná podle jasných očí. Ryby solíme půl hodiny před pečením, aby se nerozpadly. Šupiny z ryby snadno oškrábeme, ponoříme-li ji na okamžik do vroucí vody. Mořské ryby před pečením pokapeme citronem a vložíme do kyselého mléka, pak nebudou páchnout rybinou. Při smažení ryb přidejte do oleje trošku citronu, nebo postavte vedle sporáku misku s octem. Zápach zmizí.
Bramborák bude krásně křupat, přidáme-li do těsta tvaroh.
Placky bramborové budou jemnější, nastrouháme-li do těsta jablko.
Bramborová kaše bude nadýchaná přidáním ušlehaného bílku.
Ovoce udrží se dlouho čerstvé, proložíme-li ho kopřivami nebo kapradím.
Jablka nastrouhaná do štrůdlu nezhnědnou, pokapeme-li je citronem.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Děsivá freska válečné krajiny, u které se nepřestávám smát.
Petr Gojda, slovesný dramaturg, Centrum výroby Českého rozhlasu


Osudy dobrého vojáka Švejka KOMPLET
Pro jedny šťastný blb a ignorant, pro druhé vychytralý šašek. Pro nadporučíka Lukáše boží dobytek. Pro jedny ikona totálního odcizení a nihilismu, pro jiné bojovník proti válce, pro další anti světec a antihrdina. Čte Oldřich Kaiser