Jak na přesolenou polévku a jak poznáte dobrou kávu?
20. duben 2022
V kuchyni se občas něco pokazí, ale často se dá takový pokrm docela dobře zachránit. A stačí k tomu suroviny, které jistě máte doma.
Praktická hospodyňka dávala svým čtenářkám mnoho užitečných rad. Mám pro vás několik z nich:
- Přesolenou polévku zbavíme slané chuti, když do ní přidáme trochu cukru a vaříme ji o něco déle než obvykle. Stejně působí na přebytečnou sůl také stříbrná lžička, kterou vyváříme v pokrmu alespoň čtvrt hodiny.
- Nepříjemně nasládlou chuť starších brambor odstraníme, když je před vařením hodinu namáčíme ve studené vodě.
- Rybu bez námahy zbavíme šupin, když ji budeme minutu máčet ve vařící vodě.
- Dobrou jakost kávy poznáme, když udeříme upraženým zrnkem o desku stolu. Správně upražené povyskočí, špatně upražené nejen nebude skákat, ale ještě se rozlomí.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka