I dnes pro vás máme rady do kuchyně, určitě je využijete
Jak by řekla moje babička, dnes pro vás mám z každého rožku trošku. Tedy pár jejích užitečných rad.
Také se vám stalo, že se sekaná přichytila na dno pekáče? Stačí ji připravit podložku z cibule nakrájené na kroužky nebo nasekané nahrubo. Nejen, že se sekaná nepřichytí, ale použitou cibuli můžete přidat do šťouchaných brambor nebo bramborové kaše.
Pokud chcete, aby vaše pečené kuře nebo kachna měly opravdu zlatavou kůrčičku, potřete je několikrát během pečení mlékem, funguje to stoprocentně.
Potřebujete do polévky nebo omáčky trochu jíšky a nemáte čas ji připravit? Stačí vzít kousek studeného másla a smíchat ho se lžičkou hladké mouky. Tato rychlá varianta jídlo nejen zahustí, ale také krásně provoní. Doufám, že triky mojí babičky vyzkoušíte a budou vás bavit stejně jako mě.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.