Hrudky v omáčce, přesolená polévka nebo příliš mnoho pepře. I to se dá zachránit
25. srpen 2021
Když se v kuchyni nedaří, nemusí jídlo hned do koše. Něco se dá celkem dobře zachránit.
Když vám ujede ruka se solí, z polévky i omáčky ji dostanete bramborou nakrájenou na plátky. Máte hrudky v omáčce? Zkuste ji přivést k varu a přisypat trochu kypřicího prášku. Ten je bezpečně rozpustí. A pokud se vám podaří přepepřit, nakrájejte na plátky jablko a opět nechte chvilku povařit. Chuť by se měla zjemnit.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka