Hasiči už zlikvidovali požár skladu v areálu bývalého Svitu ve Zlíně

11. leden 2013

Hasičům se už podařilo zlikvidovat požár skladu elektroniky v bývalém baťovském areálu ve Zlíně. Oheň vypukl ve středu nad ránem a způsobil škody za stovky milionů korun.

Od půlnoci už bylo jasné, že hasiči nad živlem zvítězí. Podařilo se jim ve vnitřních zdech prorazit otvory, kterými dostali vodu až k poslednímu nedostupnému ohnisku. To kryla spečená krusta z umělých hmot.

Zásah od počátku komplikovala narušená statika budovy. Jak Českému rozhlasu řekl mluvčí krajských hasišů Libor Netopil, je možné, že se sklad zřítí. V nejhorší fázi zasahovalo 50 jednotek ze tří moravských krajů.

Závěr zásahu přiblížil mluvčí krajských hasičů Libor Netopil:

„To hašení se ukázalo jako velmi efektivní a zvláště poté, co byly z vnitřní části konstrukcí proraženy dva otvory. Nasazení tří útočných proudů těmito otvory se ukázalo velice efektivní, takže k půlnoci velitel zásahu mohl ohlásit, že toto skryté ložisko bylo definitivně likvidováno.“

Na místě pracují vyšetřovatelé, kteří zjišťují příčinu neštěstí. Škodu odhadují na 210 milionů korun jen za zboží uskladněné v budově.

autoři: mkp , rv
Spustit audio