FOTONÁVOD: Libeček má nevšední chuť i léčivou sílu. Připravte si libečkovou sůl, pomůžete trávení

11. červenec 2020

Statný libeček, bylinka našich babiček, dřív nechyběl v žádné venkovské zahradě. Snítka s pěknými svěže zelenými listy prostě do polévek vždycky patřila. Brambory vařené s libečkem pak na talíři chutnají lépe, a to i když nejsou nové.

Libeček se sice jmenuje lékařský, ale možná se měl spíš jmenovat kuchařský. Jeho výrazná vůně a chuť mu přinesla přezdívku „české maggi.“

Libeček

Pěkné, zdravé listy lze sušit, mrazit, nakládat do soli. S námi si připravíte bylinkovou sůl, rychle a jednoduše. Její výraznou chutí budete možná překvapeni. Použít ji můžete všude tam, kde používáte čerstvou rostlinu. Chutnat bude třeba i na chlebu s tvarohem.

Nebo prostě soli udělejte víc, nasypte do ozdobných skleniček a podarujte přátele, tak jako to dělá redaktorka Lucie Fürstová, která pro vás recept připravila.

Jednotlivé kroky přípravy najdete ve fotogalerii:

autoři: Lucie Fürstová , baj
Spustit audio

    Mohlo by vás zajímat

    mujRozhlas

    –  audiosvět Českého rozhlasu na jednom místě

    Nejposlouchanější

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.

    František Novotný, moderátor

    setkani_2100x1400.jpg

    Setkání s Karlem Čapkem

    Koupit

    Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.