Firma hradního kancléře dostala pokutu 40 tisíc. Vypouštěla odpadní vody do potoka

29. červenec 2019 14:14

Česká inspekce životního prostředí udělila čtyřicetitisícovou pokutu firmě hradního kancléře Vratislava Mynáře provozující areál v Osvětimanech.

Firma se podle inspekce provinila tím, že vypouštěla odpadní vody do potoka Hruškovice u Mynářova sportovního areálu v Osvětimanech. Rozhodnutí České inspekce životního prostředí je pravomocné.

O pravomocně udělené pokutě pro restauraci u sportovního a rekreačního areálu v Osvětimanech informovala Česká televize, Českému rozhlasu Zlín ji potvrdila mluvčí inspekce Jana Jandová.

„Česká inspekce životního prostředí uložila pokutu 40 tisíc korun společnosti O.L.G.A.- S.K.I.- s.r.o. (provozovatel Hospody Na Srubu na sjezdovce v Osvětimanech) za vypouštění odpadních vod z objektu Hospoda Na Srubu do vod povrchových bez povolení vodoprávního úřadu. Pokuta je pravomocná,“ uvedla.

Dále ČIŽP na základě kontrol ve Ski areálu Osvětimany vede další řízení, které není v současné době ukončené, a proto nemůžeme v tuto chvíli sdělit více,“ doplnila mluvčí.

Mynář ČTK řekl, že o pokutě nemá žádné informace. Zdůraznil, že výkonné funkce ve svých firmách převedl po vstupu na Pražský hrad na jiné osoby, a podobné záležitosti proto řeší jednatel firmy. Pokuta ho bude proto zajímat na konci roku, až bude kontrolovat ekonomickou bilanci firmy, řekl.

Pokuta 40 tisíc je už druhou pravomocnou pokutou, kterou má v poslední době Mynář zaplatit.

 Začátkem července upozornil týdeník Respekt na pravomocnou pokutu 50 tisíc korun od městského úřadu v Uherském Hradišti za načerno postavený rybník, také u sjezdovky v Osvětimanech.

autor: Český rozhlas Zlín
Spustit audio

Související