Fanoušci, pomozte nám. Pořadatelé Barum Rally žádají o dary, potřebují tři a půl milionu korun

26. červen 2020 06:17

Už jenom necelý týden mají pořadatelé zlínské Barum Rally na to, aby rozhodli o osudu letošního ročníku

Letošní ročník Barum rally má být jubilejní padesátý, jeho přípravu ale komplikuje situace spojená s šířením koronaviru.

Čtěte také

V tuto chvíli nemají organizátoři zajištěný celý rozpočet a v časové tísni se tak obrátili na fanoušky s žádostí o peněžní dar.

Ve zveřejněné prosbě o finanční pomoc mluví ředitel akce Miloslav Regner o částce tři a půl milionu korun. Ta chybí v plánovaném rozpočtu kvůli tomu, že některé partnery Barum Rally zasáhla situace spojená s šířením nemoci covid 19 a ti tak zrušily původně avizované sponzorské příspěvky.

Odměnou pro dárce má být nejen to, že se budou moct přijít na závody podívat, ale jejich jméno se objeví na startovní rampě.

Příští týden, pravděpodobně ve středu, bude tisková konference, kde pořadatelé definitivně řeknou, jestli se jubilejní padesátý ročník pojede letos, nebo bude přesunutý na příští rok.

V případě odkladu použijí organizátoři peníze vybrané od fanoušků na pořádaní Barum Rally 2021.

Závod by se měl jet poslední srpnový víkend. Žádná jiná varianta podle organizátorů neexistuje - buď se pojede v tomto termínu, nebo bude letošní ročník odložený o rok.

Ředitel Regner v prosbě o finanční pomoc také uvedl, že díky rušení závodů mistrovství světa se letos na Barum Rally, která je součást evropského šampionátu, hlásí někteří hvězdní jezdci. Konkrétní jména ale neprozradil

autor: dan

Související