Dopravě v centru Zlína se uleví, nová okružní křižovatka na Vodní ulici začne sloužit řidičům

30. září 2021

Dopravě ve Zlíně se od 1. října uleví. Stavbaři otevřou novou okružní křižovatku na ulici Vodní. Sloužit bude ale zatím jen řidičům, chodci budou muset stavbu i nadále obcházet.

V původně plánovaném termínu od 1. října 2021 automobily ve Zlíně opět projedou Vodní ulicí. Končí tak čtyřměsíční úplná uzavírka, která komplikovala průjezd centrem města. Na svou původní trasu se vrací taktéž autobusová linka MHD č. 38.

Nová okružní křižovatka, která usnadní automobilistům výjezd na Vodní z vedlejších ulic Bartošova a Trávník, ještě není zcela dokončena a dostává se do předčasného užívání pro silniční provoz. Na průjezd stavbou bude řidiče upozorňovat svislé přechodné dopravní značení.

Chodci budou tuto stavbu ještě nějaký čas obcházet jako dosud oklikou přes okraj parku a průchodem pod silničním násypem na západním okraji Vodní ulice. Předpokládá se, že až do konce listopadu bude stavební firma dále pracovat na likvidaci provizorní panelové vozovky, na výstavbě chodníků, terénních úpravách a výsadbě stromů. Termín dokončení celé stavby je stanoven na 30. listopadu 2021.

autoři: Roman Verner , Růžena Vorlová | zdroj: Statutární město Zlín
Spustit audio

Související