Doprava na největším zlínském sídlišti Jižní Svahy bude přes léto omezená. Silničáři opraví ulici Okružní

20. červen 2019 14:11

Práce silničářů budou probíhat za nepřerušeného silničního provozu. Doprava bude přechodným dopravním značením usměrněna vždy do jednoho jízdního pruhu.

Začátek prázdnin zkomplikuje řidičům ve Zlíně cesty na sídlišti Jižní svahy. Frekventovaná Okružní ulice ve Zlíně dostane nový povrch. Páteřní komunikace je zatížená hustým provozem a potřebuje obnovu. Stavbaři v těchto dnech požádali o dočasné dopravní značení. Práce budou probíhat bez přerušení provozu vždy v jednom jízdním pruhu. Investice do opravy si vyžádá podle šéfa Ředitelství silnic Zlínského kraje Bronislava Malého přes sedm milionů korun.

Začátek stavby bude 8. července a věříme, že během pěti týdnů budou práce ukončeny.
Bronislav Malý, šéf Ředitelství silnic Zlínského kraje

„Začátek stavby bude 8. července a věříme, že během pěti týdnů budou práce ukončeny. Budou položeny dvě nové vrstvy asfaltobetonu, bude opraveno odvodnění a další přidružené práce. Takže do 15. srpna, před Barum Rally, bude silnice ve všech třech jízdních pruzích průjezdná,“ uvedl pro Český rozhlas Zlín Bronislav Malý.

Rekonstrukce se bude týkat úseku od křižovatky s Družstevní ulicí až za křižovatku s ulicí K Pasekám. Zastávkových pruhů pro autobusy a trolejbusy se práce nedotknou, protože byly upraveny nedávno. Podle Bronislava Malého přistoupila firma ke stavbě záměrně o prázdninách, kdy je intenzita dopravy výrazně nižší.

autor: Lukáš Veselý
Spustit audio