Domácí tvarohová pomazánka

Pondělní Apetýt přináší nahlédnutí do připravované knihy Babské rady, která bude především naplněna zajímavými recepty. Tady je jeden z nich!

Budete potřebovat:

  • 2 bílé jogurty (celkem 500 g)
  • 1 šlehačku (33%)
  • to, čím tvaroh ochutíte

Postup:

  1. Do misky vložíme větší utěrku, do ní vyklopíme bílé jogurty a šlehačku.
  2. Dobře promícháme, rohy utěrky svážeme do mošničky, provlékneme vařečku, pověsíme do vysokého hrnce (nebo přímo na vodní baterii nad dřez) a necháme přes noc okapat.
  3. Ráno v utěrce najdeme bochník domácí tvarohové pomazánky. Je jemná, lahodná a bez přidání jakýchkoliv konzervantů nebo barviv.
  4. Ochutit ji můžeme mrkví, ředkvičkou, tuňákem nebo čerstvými bylinkami. Výborně chutná jako dezert smíchaná s kakaem a medem.

Související

  • Italské tiramisu

    V Apetýtu vás tentokrát zavedeme do italské kuchyně. Proslulá je především těstovinami, rybami, pečivem a nebo také zmrzlinou.

  • Dýňový cheescake

    V pondělním Apetýtu si s námi můžete pochutnat na sladké dobrotě. Cheesecake tvoří dvě vrstvy – krusta z rozdrobených sušenek a sýrový krém.

  • Domácí čokoládová švestková pomazánka

    Sladká pomazánka? Ano, může být! Dnes si s Apetýtem můžete pochutnat na čokoládové švestkové pomazánce.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.