Do holešovské průmyslové zóny míří další investoři

10. leden 2012

Strategická průmyslová zóna v Holešově letos očekává příchod dalších investorů.

Loni ve více než třísethektarovém areálu dostavěla svou továrnu první firma. Také krajská správní společnost Industry Servis ZK dokončuje Technologický park Progress, v němž má sídlit i podnikatelský inkubátor.

Holešovská průmyslová zóna

Příslib investice v zóně už podepsalo dvanáct firem. Jak upozorňuje předseda představenstva krajské správní společnosti Industry Servis ZK Jiří Němec, kvůli správním lhůtám, jež čítají minimálně osm měsíců, se dá letos reálně předpokládat zahájení prací na dvou nových objektech.

Sídlo vedení holešovské zóny

„Měly by to být haly pro MRB Sazovice a Creative Caps, s. r. o.,“ upřesnil krajský manažer. „Prvně jmenovaná se zabývá bezodpadovým obráběním kovů, ta druhá pak výrobou speciálních hliníkových uzávěrů,“ dodal Němec.

Ani v roce 2012 nepředpokládá většina ekonomů výrazný hospodářský růst a také vratká pozice společné evropské měny není známkou konjunktury. To především podle Jiřího Němce nahlodává důvěru investorů a jejich chuť rozšiřovat výrobu či stěhovat podniky.

„Když se nás investor zeptá, jaký odhadujeme kurz Eura za pět let, jestli ještě bude existovat společný evropský trh, tak to jsou otázky, na které neumíme odpovědět,“ připouští předseda představenstva. Podle něj to jsou však nejdůležitější otázky hlavně pro velké nadnárodní firmy, které by chtěl do holešovské zóny také přilákat.

S tímto záměrem také byla holešovská zóna v roce 2009 dokončena. Rozlohou 360 hektarů patří k největším v České republice a ve vrcholném obsazení by mohla nabídnout osm až dvanáct tisíc pracovních míst.

autor: rv
Spustit audio