Cuketa je v naší kuchyni stále víc oblíbená. Zkuste si ji zapéct s mletým masem

Cuketa si v českých kuchyních už dávno své místo našla a mnoho z nás ji s úspěchem pěstuje na zahrádkách. Zkuste využít její neutrální chuť a kombinujte ji s tím, co máte rádi.

Rostou jako z vody a dají se připravit na tisíc způsobů. Cukety patří k našim nejoblíbenějším letním plodům. Jsou neuvěřitelně tvárné.

Zapečená cuketa s masem a sýrem

Sluší jim vaření, zapékání i studená úprava se zálivkou. Krásně zvláční také bábovku, muffiny i buchty z plechu.

Také máte tak rádi cuketu? Její využití je opravdu široké: skvěle se hodí k přípravě různých placiček, polévek, je výbornou surovinou ke grilování a navíc se hodí i do sladkého.

Vy si můžete s námi vyzkoušet recept na výborné mleté maso s cuketou.

Suroviny:
1/2 kg mletého míchaného masa , 1 kg cuket, 3 cibule, 3 stroužky česneku,
400 g konzervovaných krájených rajčat, sůl, pepř, hrst čerstvé bazalky, olivový olej, 15 dkg sýru Gouda nebo Krolewsky
Postup:
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme maso a zprudka orestujeme.
Až maso změní barvu přidáme sůl, pepř, bazalku a konzervu rajčat.
Cukety nakrájíme na kolečka nebo podélně asi sílu 1 cm.
Zapékací pekáček vymázneme a vrstvíme cukety, maso, cukety, maso, cukety a nakonec pokryjeme sýrem.
Celé vložíme do trouby kde by mělo být 180°C a po půl hodině máme hotovo.

autor: KAB

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka