Čtyřikrát víc lidí než je obyvatel Vizovic. Na festival zamířili fanoušci z desítek zemí světa, někteří už po šestnácté

Přes dvacet tisíc metalových fanoušků přijelo do Vizovic na Zlínsku na rockový festival Masters of Rock.

To je čtyřikrát víc než je obyvatel Vizovic. Lidé na festival jezdí dlouhé roky z celé České republiky i ze zahraničí. Pořadatelé letos napočítali návštěvníky z 38 zemí světa.

Pořadatelé se snaží po celou dobu akce nechat areál i jeho okolí v pořádku. „Máme najatou úklidovou službu, šedesát lidí uklízí už od středy. A snažíme se reagovat na telefonáty lidí a uklízet tam, kde to třeba hned nestíháme,“ vysvětluje produkční festivalu David Mlčoch.

Masters of rock

Pro Vizovice znamená Masters of rock přínos. „Místní se už s festivalem sžili. Kdo má nějaký pozemek, tak ho pronajímá. Je to i byznys pro místní obyvatele, spolky, sdružení,“ říká ředitel festivalu Jiří Daron.

A festival se letos obešel bez vážnějších problémů.

Stejně jako v uplynulých letech měli řidiči po celou dobu konání festivalu a také v pondělí po jeho skončení možnost přijít na obvodní oddělení policie ve Vizovicích na preventivní dechovou zkouškou. "Jednoduše tak zjistí, zda mohou bez obav usednout za volant svého automobilu," uvádí policejní mluvčí Jana Kozumplíková.

Alissa Whiteová - Gluzová

Největší problém byl se zloději. "Policisté ve Vizovicích společně s kriminalisty šetří krádeže z celkem 13 stanů. Zloději způsobili okradeným škodu za více než 100 000 korun. Ke všem krádežím došlo hned zpočátku festivalu, v noci ze středy na čtvrtek. Pozitivní je, že některé z ukradených mobilních telefonů policisté našli a vrátili je zpět jejich majitelům," uvedla Kozumplíková.

Masters of rock

Spustit audio

Související