ČRo Zlín vám už tři roky hraje DO OUŠKA! Narozeniny oslavíme soutěží a speciálním programem

1. listopad 2020

Celý týden budeme připomínat třetí narozeniny Českého rozhlasu Zlín. V rámci speciálního narozeninového programu nabídneme pět živých koncertů a denně výhry v soutěži „DO OUŠKA“ v podobě digitálního rádia.

Týden živých koncertů a denně výhru v podobě digitálního rádia k našim třetím narozeninám vám přineseme ve vysílání v týdnu 2. - 6. 11. 2020.

Čtěte také

Vysíláme na frekvencích
UHERSKÉ HRADIŠTĚ 99,1 (JALUBÍ)
UHERSKÝ BROD 107,3 (ČERNÁ HORA)
VSETÍN 89,5 (BEČEVNÁ)
ZLÍN 97,5 (TLUSTÁ HORA)
nebo na internetu zlin.rozhlas.cz 

Jsme tu pro vás od roku 2017

Český rozhlas Zlín pro vás začal vysílat 1. 11. 2017 v 11 hodin jako v pořadí čtrnáctá regionální stanice Českého rozhlasu. Jako samostatná stanice tak začal vysílat po šedesáti letech, kdy měl ve Zlíně svou redakci.

Čtěte také

Redakce už dlouhá léta sídlí ve vile Jana Antonína Bati a před samostatným vysíláním se podílela na vysílání sesterského Českého rozhlasu Brno, který svým vysíláním Zlínský kraj pokrýval. Úderem jedenácté hodiny 1. listopadu 2017 ale čtyři vysílače v kraji začaly místo brněnského vysílání šířit to zlínské.

Vysílání zahájil generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral společně s hejtmanem Zlínského kraje Jiřím Čunkem (KDU-ČSL), prvním hostem vysílání se stal hudebník Jiří Pavlica.

„Regionální vysílání je alfou a omegou vysílání veřejnoprávního rozhlasu. I tím zřízením zlínského studia jdeme blíže k posluchačům, občanům. Lidé chtějí vědět, co se děje v jejich okolí,“ řekl René Zavoral.

Našimi oblíbenými zlínskými pořady jsou Dobré ráno, Moravo! mezi pátou a devátou ranní, mezi druhou a čtvrtou odpolední pořad Rendes-vous a od pěti do šesti zpravodajský pořad Den ve Zlínském kraji. Po celý den vysíláme vlastní zpravodajské relace, které přináší aktuální informace z kraje od našich zlínských zpravodajů.

Posluchačům nabízíme i oblíbené pořady jako je dopolední Apetýt nebo Srdcovky Zdeňka Junáka, či o pořady s blahopřáním Morava, krásná zem nebo víkendové Blahopřání s písničkou.

Český rozhlas Zlín vysílá prostřednictvím vysílačů Zlín – Tlustá hora na 97,5 FM, Vsetín – Bečevná na 89,5 FM, Uherský Brod – Černá hora na 107,3 FM a Uherské Hradiště – Jalubí na 99,1 FM. Poslouchat lze i prostřednictím internetových stránek, kde je možné dění ve studiu sledovat i na webových kamerách.

Pokud chcete vidět, jak studio vznikalo, podívejte se zde.

autor: Český rozhlas Zlín
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.