Jak se rodí Český rozhlas Zlín: všechno začíná mapou

5. říjen 2017

Kdo pozorně poslouchá naše vysílání, už jistě postřehl, že ve Zlínském kraji připravujeme pro naše posluchače velkou novinku. Od 1. listopadu zahájí své vysílání naše sesterská stanice Český rozhlas Zlín. Přípravy na její příchod jsou už v plném proudu. Seriál o nich můžete slyšet v našem odpoledním vysílání - nové díly vám budeme přinášet dvakrát týdně. Tentokrát pro vás ale mají vzkaz přímo naši zlínští kolegové.

Na začátku mnoha dalekých cest je mapa… na počátku naší cesty dokonce mapy dvě.

Tato, historická, je dominantou pracovny Jana Antonína Bati. Je srdcem jeho překrásné zlínské vily, která je už řadu let sídlem zlínské redakce Českého rozhlasu Brno. Sem se chodíme kochat, jednoduše obdivovat kus minulosti, um našich předků a dnes už zaniklý svět, který ona dávná mapa uchovala.

Mapa na stěně vily Jana Antonína Bati

A pak je tu tato mapa, náš kraj.

Místo, kde jsme doma, místo našich příběhů, místo, kde jsou i naši blízcí. Zároveň místo, na které jsme právem hrdí, a kam se vracíme, ať už se vypravíme kamkoliv.

A právě zde, v srdci Zlína a v srdci baťovské vily, začíná naše cesta ještě blíž k vám. Tady pro vás totiž intenzivně připravujeme samostatné vysílání Českého rozhlasu Zlín.

Nebojte se, nepřijdete o nic ze svých oblíbených rozhlasových chvilek a pořadů, jen přidáme nové hlasy a ještě více zpráv a témat ze života Zlínského kraje.

Už 1. 11. se poprvé uslyšíme na frekvencích Českého rozhlasu Zlín. Zatím vám alespoň něco z toho, co předchází spuštění takového programu, představíme ve vysílání.

Těšíme se na vás.

Váš tým Českého rozhlasu Zlín

autor: Český rozhlas Zlín
Spustit audio