Co s bílky, které vám zůstanou a co s bábovkou, která nejde vyklopit?
Každá hospodyňka si v kuchyni musí umět poradit. A dnes přináším tipy, jak může být vaše snažení o něco snadnější.
Nemáte-li uplatnění pro vaječný bílek, usušte ho na talířku. Až ho budete potřebovat, nalijte na něj dvě lžíce vody a můžete opět použít. Vejce při vaření vám nevytečou, když do vody přidáte trochu octa.
Nejde vám vyklopit bábovka? Stačí formu na chvíli postavit na hrnec s vařící vodou a dobrota pro vaše nejbližší bude zachráněna. A nezapomeňte! Bábovka je nejlepší s dobrou kávou a trochou poctivé šlehačky.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.