Chřipka je ve Zlínském kraji na ústupu. Některé nemocnice už povolily návštěvy

22. únor 2020 12:39

Lékaři hlásí ve Zlínském kraji pokles akutních respiračních onemocnění a chřipek. Méně nemocných je zejména na Kroměřížsku a Vsetínsku.

Hygienici s ohledem na vývoj chřipkových a respiračních onemocnění ve Zlínském kraji doporučili zrušit omezení či zákaz návštěv v okresech Vsetín, Uherské Hradiště a Kroměříž.

Čtěte také

V krajských nemocnicích ve Vsetíně, Kroměříži a Uherském Hradišti od pátku zákaz návštěv skončil, stejně tak v Nemocnici Valašské Meziříčí, která patří do sítě Agel.

„Na Zlínsku je nemocnost stále vysoká, Krajská nemocnice T. Bati ve Zlíně tak prozatím alespoň zmírnila opatření v porodnici, na ostatních lůžkových odděleních zákaz návštěv dál platí,“ řekl mluvčí krajských nemocnic Egon Havrlant. Zákaz návštěv v nemocnicích v kraji platil od přelomu ledna a února.

„Co se týče Uherského Hradiště, tam byl zaznamenán mírný pokles onemocnění, ale v okrese Zlín je nemocnost akutními respiračními onemocněními stále na vysoké úrovni. Krajská hygienická stanice eviduje k pátku 21. února sedm závažných potvrzených onemocnění chřipkou, z toho nejsou žádná úmrtí,“ upřesnila pro Český rozhlas Zlín ředitelka krajské hygienické stanice ve Zlíně Eva Sedláčková.

autor: Lukáš Veselý
Spustit audio

Související