Chicken Curry

V pátečním Apetýtu se pro recept opět vydáváme do jedné z indických restaurací v Brně.

Na Chicken Curry, kuřecí maso v kari omáčce, potřebujeme:

  • 100 g krájené cibule
  • 100 g krájených rajčat
  • 50 g zázvor
  • 1 stroužek česneku
  • kuřecí prsa (na 1 porci, stačí jeden řízek, pokud připravujeme větší množství, musíme navýšit i množství dalších ingrediencí)
  • trochu smetany
  • trochu másla
  • kurkuma
  • mletý koriandr
  • kari prášek
  • kmín
  • sůl
  • sušené listy pískavice

Postup:

  1. Na rozehřátou pánev dáme trochu oleje.
  2. Přidáme nakrájená rajčata, cibuli, nastrouhaný zázvor a utřený česnek.
  3. Zamícháme a přidáme dle chuti všechno koření.
  4. Dusíme, dokud nezačne cibule hnědnout.
  5. Pak směs rozmixujeme a přidáme maso.
  6. Vaříme, dokud není maso měkké, asi 20 minut.

Související

  • Polévka Daal

    Kuchaři Himmat, Shishpal a Jasveer pocházejí z horské vesnice Padagali v Indii. Vaří v jedné z brněnských indických restaurací, do které se v Apetýtu vydáváme pro recept.