Chceme krajinu udržet takovou, jakou jsme si vzali, říká ekofarmář z Rudimova Jan Žák
Na Moravě má velkou tradici i domácí chov ovcí a dobytka. Jak takové farmaření probíhá a dá se jím uživit? Navštivte spolu s námi v reportáži Farmu Rudimov.
Většina mladých mužů si v osmnácti letech užívá svobody a radovánek. Jan Žák z Rudimova na Slavičínsku se ale v tomto věku rozhodl podnikat v zemědělství. Za jednadvacet let vybudoval se svým týmem prosperující podnik, který produkuje bio maso. Dnes hospodaří na 240 hektarech půdy, zaměstnává 17 lidí a dodává maso do celé republiky a na Slovensko. Filozofií podnikání pana Žáka je žít a hospodařit v souladu s přírodou a o své práci mluví s opravdovou láskou.
Jaké byly začátky Farmy Rudimov? Na co ze svých produktů je pan Žák hrdý? Dozvíte se v dalším dílu cyklu Kořeny, který se zaměřuje na chov dobytka.
Tento článek je součástí seriálu reportáží Českého rozhlasu Zlín KOŘENY. Všechny jeho díly najdete ZDE.
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.






