Chceme krajinu udržet takovou, jakou jsme si vzali, říká ekofarmář z Rudimova Jan Žák

2. červenec 2024

Na Moravě má velkou tradici i domácí chov ovcí a dobytka. Jak takové farmaření probíhá a dá se jím uživit? Navštivte spolu s námi v reportáži Farmu Rudimov.

Většina mladých mužů si v osmnácti letech užívá svobody a radovánek. Jan Žák z Rudimova na Slavičínsku se ale v tomto věku rozhodl podnikat v zemědělství. Za jednadvacet let vybudoval se svým týmem prosperující podnik, který produkuje bio maso. Dnes hospodaří na 240 hektarech půdy, zaměstnává 17 lidí a dodává maso do celé republiky a na Slovensko. Filozofií podnikání pana Žáka je žít a hospodařit v souladu s přírodou a o své práci mluví s opravdovou láskou.

Jaké byly začátky Farmy Rudimov? Na co ze svých produktů je pan Žák hrdý? Dozvíte se v dalším dílu cyklu Kořeny, který se zaměřuje na chov dobytka.

Tento článek je součástí seriálu reportáží Českého rozhlasu Zlín KOŘENY. Všechny jeho díly najdete ZDE.

Spustit audio

Související