Chceme být pro všechny nepříjemným soupeřem, říká trenér zlínských fotbalistů Červenka

Fotbalisty FC Zlín čeká v jarní části sezony boj o záchranu v první lize, v domácím poháru jsou zároveň mezi nejlepší osmičkou. Podle trenéra Bronislava Červenky je prioritou liga.

Prvoligové fotbalisty Zlína vedl Bronislav Červenka na podzim v šesti ligových duelech, získal v nich slušných osm bodů a jako bonus mužstvo dovedl i do čtvrtfinále domácího poháru. Jak jsou ševci připravení na druhou, rozhodující fázi sezony, před kterou jim patřila sestupující patnáctá příčka?

"S kolegy jsme sem přišli kvůli záchraně Zlína v lize, pro kterou uděláme všechno, co je v našich silách. Pokud to kluci odvedou, tak jsem přesvědčený, že se to povede," věří trenér Červenka.

Na zlínskou Letnou se vrátil na konci října po šesti letech, na střídačce nahradil Pavla Vrbu. A přesunu z druholigové Kroměříže, kde předtím pět let působil, prý rozhodně nelituje.

"Samozřejmě líto mi bylo, že jsme zrovna Kroměříž dostali do druhé ligy a chtěli jsme si ji vyzkoušet. Chtěl jsem si dokázat, jestli to zvládnu. Když ale přišla nabídka ze Zlína, byla to obrovská výzva, protože je to liga a je to tým, kde jsem prožil hráčskou a následně i trenérskou kariéru. Byl jsem za to strašně rád a přijal jsem nabídku prakticky okamžitě, co jsem se domluvil s Kroměříží, že mě pustí," poznamenal Bronislav Červenka.

Jak je zlínský kouč spokojený se zimními hráčskými změnami v týmu? Jak své svěřence chystal na náročný start jarní sezony? A troufnul by si i na zahraniční trenérské angažmá?

Na tyto i další otázky se Bronislava Červenky ve vysílání Českého rozhlasu Zlín ptal Pavel Vacek. Odpovědi se dozvíte ze záznamu rozhovoru.

Rozhovory se známými a úspěšnými sportovci i s mladými talenty ze Zlínského kraje nejen o regionálním sportu najdete ZDE. Přinášíme tu také některé životní příběhy místních šampionů z historie i současnosti.

Spustit audio

Související