Čaj z ořechových skořápek

V úterním Apetýtu nabízíme recept, který zazněl v Babských radách. Nebude to o klasickém vaření, ale o přípravě báječného čaje – domácího léku na kašel.

Pojďte si s námi připravit čaj z ořechových skořápek. Jak na to? Někdy se před samotnou přípravou doporučuje nechat skořápky namočené přes noc a čaj uvařit až druhý den.

Postup:

  1. Omyjte a vyloupejte 10 vlašských ořechů.
  2. Skořápky pak dejte do 1/2 litru vody, přiveďte k varu a pak pomalu vařte 30 minut.
  3. Než čaj slijete, můžete skořápky po vypnutí nechat ještě chvíli namočené ve vodě.
  4. Následně sceďte přes jemné sítko či plátýnko. 
  5. Hotový léčivý nápoj má medovou barvu, příjemně voní a dobře chutná.
  6. Není ani nutné přidávat do něj med, skutečně nemá hořkou chuť, takže ho bez problémů můžete podávat i malým pacientům. 

Tip: Pijte ho třikrát denně několik dní po sobě. 

Související