Bylinkový králík

Středeční Apetýt vás naučí bylinkového králíka. Světlé maso je podle pravidel zdravé výživy velmi hodnotné.

Připravte si následující suroviny:

  • 1 kg králičího masa
  • 250 g másla 
  • 150 g cibule 
  • 400 g mražené zeleniny na svíčkovou
  • 5 g bobkového listu 
  • 5 g rozmarýnu
  • 5 g tymiánu
  • 80 g hořčice 
  • 100 g slaniny
  • 200 ml vína
  • 200 ml smetany 12% 
  • sůl

Postup:

  1. Očištěné maso omyjeme, osolíme, vložíme do pekáče, podlijeme vodou, přidáme 1/2 dávky másla a pečeme v troubě.
  2. Po půl hodině maso potřeme hořčicí, obložíme očištěnou a na nudličky nakrájenou zeleninou, bylinkami a kořením.
  3. Zmírníme teplotu v troubě a pečeme ještě 25 minut.
  4. Měkké maso vyjmeme a po částečném zchladnutí naporcujeme.
  5. Do šťávy přidáme trochu vína a smetanu a provaříme.
  6. Vložíme maso zpět, prohřejeme a pak podáváme s dušenou zeleninou, knedlíkem nebo těstovinami. 

I v tomto receptu můžete použít kvalitní produkty jihomoravských farmářů. Najdete je na webu ochutnejtemoravu.eu.

Související

  • Pečené kuře s jarní nádivkou

    Pečené kuře si lidé spojuje s pohodou v kruhu rodinném. Dnešní Apetýt vám přináší recept na pečené kuře s jarní nádivkou. Říkáte si, že je to klasika?

  • Špecle s krůtím masem

    Recept středečního Apetýtu nabídne návod na oběd či vydatnou večeři. Základem jídla je krůtí maso – jde o pevné maso, které je zdravé a má výbornou chuť.

  • Hovězí polévka s cizrnou

    Středeční recept Apetýtu nabídne vydatnou polévku a pro někoho možná i s netradiční ingrediencí. Potřebovat budeme cizrnu neboli římský hrách.