Bramborová šťáva zklidní střeva i žaludek. Využijete ale i bramborový škrob
Brambory dnes vnímáme jenom jako přílohovou zeleninu. Naše babičky ale věděly, že jsou velmi zdraví prospěšnou potravinou.
Nejvíce zdravých látek v nich zachováte, když je budete vařit ve slupce. Pokud potřebujete zklidnit střeva a žaludek, použijte bramborou šťávu. Tu získáte z oloupaných a najemno nastrouhaných syrových brambor. Pijte půl deci šťávy alespoň třikrát denně, vždy mezi jídly. Šťáva výborně pomáhá také při žaludečních vředech.
A stranou nezůstává ani bramborový škrob. Právě naše babičky s ním zasypávaly hnisající rány, aby se lépe hojily. A nezapomeňte ani na voňavý bramborák. Jsem si jistá, že umí navodit velmi příjemné pocity.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.