Barum rally Zlín

4. duben 2006

Nejpopulárnější a nejkvalitnější česká rally soutěž, zlínská Barum rally, se letos pojede už po 36-té. Zásadní informací pro fanoušky však je skutečnost, že ne jako kandidátský podnik světového šampionátu. Loni se jako kandidátský podnik Barum rallly jela, ovšem do seriálu mistrovství světa se, stejně jako ostatní kandidátské podniky, nevešla. Důvody rozhodnutí pořadatelů Barum rally Pavlu Sedláčkovi osvětlil mluvčí soutěže , Roman Ordelt.

"V letošním roce Barum rally Zlín se nepojede jako kandidátský podnik mistrovství světa. Důvod je úplně jednoduchý. Za prvé Mezinárodní automobilová federace zveřejnila kalendář soutěží mistrovství světa až do roku 2008, druhou věcí je to, že poplatek za zápis do kalendáře mistrovství světa do kandidátského podniku v letošním roce činí 100 000 Eur. To je opravdu velmi vysoká částka na to, abychom ji složili, neboť jak už jsem uvedl kalendář do roku 2008 je dán."

Co se v těchto chvílích ví o tom jestli bylo v loňském roce účelné jet Barum rally jako kandidátský podnik? Bylo to k něčemu?

"Samozřejmě bylo. My jsme v tom loňském roce jeli poprvé v historii Barum rally Zlín jako kandidátský podnik. Měli jsme tady dva pozorovatele, což je potřeba podle regulí Mezinárodní automobilové federace. A posluchači jistě vědí, že Barum rally v tomto hodnocení velmi dobře obstála. Samozřejmě je neustále cílem organizátorů uskutečnit v příštích letech soutěž Mistrovství světa ve Zlínském kraji"

Co se dá prozradit o letošní Barum rally Zlín?

"Takové základní schéma startovního pole se nám už v těchto dnech rýsuje. Mezinárodní automobilová federace v letošním roce vypsala kategorii Super 2000. Diváci se mohou také těšit na kompletní českou špičku."

autor: pes
Spustit audio