Aspoň na chvíli zpět do školy. Žáci z druhého stupně se ve Zlíně v červnu do tříd vrátí

4. červen 2020 08:56

Ve většině základních škol v krajském městě Zlíně půjdou žáci druhého stupně v tomto školním roce ještě do školy

Zlín zřizuje 13 základních škol. Ve dvou z nich žáci pátých až devátých tříd už do školy do konce června nepůjdou, na jedné škole budou konzultace jen on-line, protože škola pro děti již nemá volné prostory, řekla ČTK náměstkyně zlínského primátora Kateřina Francová (STAN).

Čtěte také

"Tři školy se teprve dnes dozví, kolik žáků druhého stupně ještě v tomto školním roce nastoupí," uvedla Francová.

V ostatních školách má zájem ještě v tomto školním roce přijít do školy průměrně 55 procent žáků. "Asi ve třech školách to mají naplánované tak, že bude každá třída chodit do školy jeden den a budou se střídat," uvedla Francová.

 Školy podle ní nemají na plné přijetí žáků druhého stupně volné prostory ani pedagogy, protože řada jich učí žáky na prvním stupni.

V rámci dalšího uvolňování opatření souvisejících s epidemií koronaviru mohou od pondělí 8. června žáci druhých stupňů základních škol využít konzultace či třídní hodiny ve školách. Stejně jako u prvního stupně nebo žáků posledních ročníků základních a středních škol nebude kvůli riziku šíření koronaviru docházka povinná.

Také pro školy je pořádání akcí nepovinné. Někteří zlínští školáci dostali od škol nabídku využít konzultací s učiteli, například pokud mají problém s učivem.

"Do školy už letos nepůjdu, nevím, co bychom tam dělali, vždyť už máme v některých předmětech i uzavřené známky. Se spolužáky se můžu vidět i mimo školu," řekla ČTK žákyně sedmé třídy jedné zlínské základní školy. Někteří její vrstevníci však možnosti jít do školy využijí

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související