Zveme vás na Den otevřených dveří, koncert Moravanky a mimořádné vysílání

15. červen 2018

Prožijte celou sobotu v naší společnosti. Na Dni otevřených dveří i v mimořádném vysílání do pozdních večerních hodin.

Přijďte nahlédnout do novotou vonícího opraveného sálu a na setkání s oblíbenými moderátory! Nabízíme vám mimořádnou příležitost prožít celou sobotu ve společnosti Českého rozhlasu Brno a přitom není třeba sedět jen u vašeho přijímače!

Po roční odmlce jsme totiž připravili v naší brněnské budově na Beethovenově 4 Den otevřených dveří. Protože před pár týdny skončila nákladná rekonstrukce studií a suterénu naší krásné budovy, budeme se chlubit hlavně nově opraveným sálem, který bude pravidelně hostit koncerty i další kulturní akce.

Přijďte nahlédnout do nově opravených prostor studia 7.

Aby ale nezůstalo pouze u exkurze v přízemí, pozvali jsme na autogramiádu i oblíbené moderátory. Potkáte tak třeba Zdeňka Junáka, Ivanu Slabákovou, Borka Kapitančika nebo Jiřinu Ostrou a další oblíbené hlasy.

I když Den otevřených dveří, který doprovodí přímo v sále i soutěž o ceny, skončí ve 13 hodin, bavit se s námi můžete dál. Už ve 14:30 začíná na náměstí Svobody koncert Moravanky Jana Slabáka. Najdete tam i náš rozhlasový stan, kde bude k vyzvednutí oblíbená brožurka Babské rady.

Vysíláme až do 22:30

I když jsou pravidelní posluchači zvyklí, že náš program končí v 19 hodin, v sobotu bude všechno jinak. Zcela mimořádně budeme vysílat až do 22:30 hodin.

Připravili jsme i mimořádný program: od 19 hodin dokument Jaromíra Ostrého a Lucie Vinšové Cesta z Brna do Walesu, od 19:40 jej vystřídá pořad natočený na závěr putování Marka Šalandy po česko-slovenské hranici nazvaný Sešněrování republiky.

Pořad Sešněrování republiky bude součástí mimořádného sobotního vysílání

Od 21:10 pak uslyšíte v našem vysílání podmanivý hlas Oldřicha Nového. V archivu Českého rozhlasu Brno jsme totiž našli unikát – padesát let starou nahrávku, ve které herec Oldřich Nový vzpomíná, jak to v Brně vypadalo v době vzniku výstaviště. On u toho byl! Nezapomenutelným hlasem odhaluje zajímavosti z té doby a dokonce vybírá i stylovou hudbu.

Naše vysílání pak zakončí hudba k závěrečnému ohňostroji Epilog přehlídky Ignis Brunensis.

autoři: ska , Miloš Šenkýř

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.