Zlínské zastupitelstvo dalo rekonstrukci stadionu Luďka Čajky zelenou. Bude moderní a multifunkční

26. duben 2019 11:25

Vlastníkem stadionu Luďka Čajky ve Zlíně je hokejový spolek, který ale na potřebnou investici za zhruba půl miliardy korun nemá peníze.

Stadion Luďka Čajky ve Zlíně potřebuje kompletní rekonstrukci. S jeho opravou by mohlo pomoci samotné město. Podle generálního manažera zlínského hokejového týmu Martina Hostáka tu je přitom jedno velké ale. „Je tam obrovská komplikace v tom, že stadion městu nepatří a v téhle chvíli není aktuální, aby si ho město převzalo v tom stavu, v jakým stadion je,“ vysvětlil Hosták.

Studie rekonstrukce zimního stadionu ve Zlíně

Zlínští zastupitelé ale včera ve čtvrtek udělali důležitý krok, který by měl situaci vyřešit. Schválili rámcovou smlouvu mezi hokejovým spolkem, tedy majitelem stadionu i extraligové licence a městem, které by mělo zajistit hlavně financování. Konstatoval zlínský primátor Jiří Korec za ANO.

„Řekněme tato rámcová smlouva, kterou jsme schválili, potvrdila zájem města vstoupit do té rekonstrukce, zahájit ten proces a být společným zadavatelem, společně se spolkem u všech těl věcí, u všech těch procesů, které nás čekají,“ vysvětlil primátor. Smlouva podle Jiřího Korce dává spolupráci jasné mantinely. Město teď bude moci například začít s výběrem projektanta.

Studie rekonstrukce zimního stadionu ve Zlíně

Zlínský hokejový stadion by měl dostat novou střechu, nové má být zázemí i chodby. Opravená hala má být navíc v budoucnu multifunkční, aby se tam mohlo pořádat víc kulturních akcí. Po úpravách by tam mohla najet auta s technikou až na úroveň hrací plochy. „V této chvíli se tam veškerá aparatura, veškeré to vybavení a celá stage musí tahat ručně po schodech, takže do toho se moc žádným kapelám nechce,“ popsal současný stav generální manažer zlínského hokejového týmu Martin Hosták.

Rekonstrukce stadionu, který v 90. letech hostil několik reprezentačních turnajů, a zahrály si tu hokejové hvězdy jako Peter Mattias Forsberg, Andrei Markov a mnoho dalších, by mohla začít na jaře roku 2021.

Zimní stadion Luďka Čajky je sportovní stadion, který se nachází ve Zlíně. Své domácí zápasy zde odehrává klub ledního hokeje PSG Berani Zlín. Stadion byl uveden do provozu v roce 1957 a v 60. letech 20. století byl zastřešen. Pojmenován byl v roce 1990 po zlínském hráči Luďkovi Čajkovi, který tragicky zemřel na následky zranění při utkání v Košicích.

autor: Lukáš Veselý
Spustit audio

Související