Zlá série Slovácka skončila a přichází nový trenér. Fotbalisty z Uherského Hradiště povede Martin Svědík z druholigové Jihlavy

Slovácko je v tabulce čtrnácté. V sobotu výhrou v Příbrami 3:0 ukončilo sérii osmi porážek.

Fotbalisty Slovácka povede Martin Svědík, který momentálně trénuje v druholigové Jihlavě.

Slovácko v krizi. Dostává spoustu gólů a žádné nedává

Fotbalistům Slovácko se nedaří

Fotbalisté Slovácka nezvládli zápas desátého ligového kola proti nováčkovi z Opavy a sérii ligových porážek prodloužili na pět utkání v řadě.

Čtyřiačtyřicetiletý kouč převezme mužstvo během reprezentační pauzy jako nástupce Petra Vlachovského, jenž po odvolání Michala Korduly připravoval prvoligový tým zatím ve dvou zápasech.

"Zájem Slovácka vnímám jako ocenění mé trenérské práce. Jsem rád, že se kluby domluvily a já mám šanci vrátit se do první ligy," uvedl na webu prvoligového celku Svědík.

Jeho angažování označilo vedení Slovácka za variantu číslo jedna. "Měl by být hnacím motorem do kabiny a zároveň také přinést zvýšení kvality. Domníváme se, že je správný trenér do našich podmínek. Věříme, že se nám podaří zlepšit postavení v ligové tabulce a naplnit potenciál týmu," řekl ředitel fotbalistů Slovácka Petr Pojezný.

Slovácko posbíralo 12 bodů ze 14 zápasů, naposledy vyhrálo v minulém kole na půdě Příbrami 3:0.

Bývalý útočník Baníku Ostrava, Olomouce, Příbrami a Lázní Bohdaneč Svědík v minulosti vedl jako trenér divizní Pardubice, s nimiž postupně postoupil do 2. ligy. Od léta 2013 byl koučem Baníku Ostrava, po podzimu se však přesunul na pozici asistenta Františka Komňackého. Po jeho odvolání na jaře 2014 se vrátil k vedení týmu, ale po podzimu 2014 byl z páté příčky odvolán.

V roce 2015 Svědík krátce působil jako asistent Dušana Uhrina mladšího v Minsku, poté se od léta ujal reprezentace do 20 let. V prosinci 2016 jej angažovala Mladá Boleslav, s níž v ročníku 2016/17 obsadil čtvrtou příčku a vybojoval postup do kvalifikace Evropské ligy. Jihlavu převzal letos v lednu.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související