Zeman v kraji zvítězil drtivě na Chropyňsku a Bojkovsku. Drahoš vyhrál na Luhačovicku a Zlínsku

27. leden 2018 16:20

Potvrdil se tak trend z prvního kola prezidentských voleb. Miloš Zeman jasně vítězil v regionech, kde by ho lidé zvolili prezidentem už v prvním kole.

Vůbec nejlepší výsledek zaznamenal Miloš Zeman v regionu Morkovic – Slížan. Tam dostal přes 70 procent.

Přes šedesát devět procent dosáhl Zeman také v Chropyni a okolí a šedesát pět procent také na Bojkovsku.

Zeman zvítězil ve většině volebních regionů, někde byl ale souboj velmi těsný. Jedno procento oba kandidáty dělilo třeba na Rožnovsku nebo v Horní Lidči a okolí.

Ve městech remíza

Jiří Drahoš v kraji nejlépe uspěl na Luhačovicku, Tam získal přes 51 procent. A těsně zvítězil také ve Zlíně a okolí.

A podle výsledků ve čtyřech okresních městech šlo o remízu. Ve Zlíně zvítězil ve druhém kolem Drahoš, získal zde 52,26 procenta hlasů.

Drahoš vyhrál také v Uherském Hradišti, získal tam 51,45 procenta hlasů. V ostatních dvou okresních městech vyhrál Zeman, ve Vsetíně pro něj hlasovalo 52,98 procenta voličů, v Kroměříži 56,46 procenta voličů.

Volební účast byla vyšší

Celkem ve Zlínském kraji získal Miloš Zeman přes 54 procent, Jiří Drahoš 45,75 %. Volební účast byla vyšší než v prvním kole a převýšila 68 procent, K urnám tak přišlo přes 322 tisíc voličů.

Pro srovnání. Při první přímé volbě prezidenta před pěti lety zvítězil v kraji ve druhém kole Zeman, získal 58,45 procenta hlasů. Karla Schwarzenberga, kterého v kraji volilo 41,54 procenta voličů, porazil ve všech čtyřech okresech.

V Uherském Brodě se volilo i v akvaparku

Související