Žebřík bude brzy znát své vítěze

V pátek 8. března si v plzeňském areálu DEPO převezmou trofeje vítězové Hudebních cen Žebřík. Nominace ovládla Lucie, šanci na úspěch mají i Tomáš Klus nebo Barbora Poláková.

Z lednového hlasování hudebních fanoušků v anketě Žebřík zatím nejvíce nominací sesbírala skupina Lucie, která figuruje v kategoriích Skupina, Album, Videoklip, Akce a mezi potenciálními skladbami roku má dokonce dvojí zastoupení.  O výsledcích 27. ročníku se ale bude rozhodovat ještě do konce února na stránkách soutěže.

Dalším favoritem hlasování je se třemi nominacemi Tomáš Klus, dvě želízka v ohni má také Barbora Poláková, ale i Marpo, Monkey Business, Mydy Rabycad a Thom Artway. Mezi úspěšnými kapelami a hudebníky jsou rovněž Dymytry, Hentai Corporation, Support Lesbiens, Mandrage, Portless & Imodium, Kapitán Demo, Dan Bárta, Marek Ztracený, Miro Žbirka, Aneta Langerová, Anna K., Ewa Farna a Lenny. Adepty na vítěze v kategorii Objev jsou Czech It, Eliška Rusková, Emma Drobná, Mikolas Josef nebo The Silver Spoons. O titul Akce roku se pak utkají EvoLucie tour, Hrady CZ, Marpo & Troublegang díky loňské show v O2 Areně, Masters Of Rock a Spolu tour Tomáše Kluse.

Předáním cen provede Pazderková s Kohákem

Finálový večer, který uvedou moderátoři Iva Pazderková a Jakub Kohák, proběhne v pátek 8. března 2019 od 19 hodin v areálu DEPO2015 v Plzni za účasti všech nominovaných, z nichž tři nejlepší v každé kategorii obdrží originální ceny z dílny renomovaného sochaře Václava Česáka. Během večera vystoupí exkluzivně Divokej Bill, Tomáš Klus, Mydy Rabycad, Gaia Mesiah a Vladimír Mišík. A chybět nebude ani DJ stage, na kterou naváže after party s hvězdami Žebříku.

Soutěžte s námi tento týden o vstupenky na Hudební ceny ŽEBŘÍK 2019
Zažijte jedinečnou atmosféru udílení cen nejlepším hudebním interpretům i filmovým osobnostem. Koncertně vystoupí Tomáš Klus, Mydy Rabycad, Gaia Mesiah, Vladimír Mišík a mnozí další. Moderují Jakub Kohák a Iva Pazderková. Bude to stát za to.

autor: Michaela Svobodová
Spustit audio