Zapečený chřest se šunkou a sýrem

Sezóna chřestu začíná a na trzích se objevují svazky zelených a bílých výhonků. Připravte si lehký předkrm podle našeho receptu.

Ingredience
  • svazek zeleného chřestu
  • 100 g šunky
  • 50 g tvrdého sýra

Zelený chřest omyjeme, lehce očistíme a odkrojíme tvrdý konec. Zapékací misku vytřeme olejem, troubu rozehřejeme na 175 °C.

Výhonky chřestu obalíme plátky šunky a vyskládáme do mísy. Posypeme strouhaným sýrem, použít můžete například i parmezán.

Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 10 minut, podáváme hned po upečení, s opečenými plátky bagety potřenými olivovým olejem.  

Související

  • Zapečený květák s bramborem

    Květák se nejčastěji připravuje smažený v trojobalu, ale možností jak proměnit bílé růžičky v lahodný oběd je nespočet. Zkuste ho zapéct se sýrem!

  • Mrkvová pomazánka z žervé

    Pokud se po Vánocích chcete rychle dostat do formy a hledáte recept na lehkou večeři, vyzkoušejte třeba tuhle pomazánku ze zeleniny!

  • Sýrový quiche

    Ideální společník na piknik s přáteli nebo skvělá lehká večeře. Základem je křehké těsto, které si naplníte podle Vaší chuti - slanina, čedar, cibule nebo špenát?

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.