Za tragickým požárem v Třebechovicích pod Orebem stála zřejmě nedbalost. Jeden člověk zahynul

16. duben 2019 15:18

Za víkendovým požárem rodinného domu v Třebechovicích pod Orebem stála zřejmě lidská nedbalost při manipulaci s otevřeným ohněm. Nasvědčují tomu dosavadní výsledky vyšetřování.

Na místě události spolupracovali policejní kriminalisté s vyšetřovatelem příčin požárů HZS. Na místě byly odebrány vzorky, které se dále analyzují.

Požárů ve volné přírodě přibývá především po lidských chybách. Hasiči vyzývají k zodpovědnosti

Při plánovaném pálení biologického odpadu apelují hasiči na občany

Hasiči v Královéhradeckém kraji začátkem dubna častěji vyjíždí k požárům ve volné přírodě. Od 1. do 5. dubna to bylo téměř 30 takových případů. Za stejné období loňského roku bylo číslo o polovinu nižší. Letos začátkem dubna především po lidských chybách hořely lesy, louky, pole i zahrady. 

Škoda, kterou plameny napáchaly, byla předběžně vyčíslena asi na 450 tisíc korun.

Požár byl nahlášen na krajské operační a informační středisko hasičů v sobotu 13. dubna ve 20:48 hodin. Už při příjezdu jednotek na místo události byly vidět plameny, které prostupovaly střechou.

Jednotky musely střechu postupně ochladit a následně rozebrat. Na místě události byla k zásahu vyžita i výšková technika. Na požářišti objevili následně hasiči ohořelé lidské ostatky.

Za tragickým požárem v Třebechovicích pod Orebem stála zřejmě nedbalost

Při požáru zasahovali profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a JSDH Třebechovice pod Orebem a Týniště nad Orlicí.

autor: baj | zdroj: HZS Královéhradeckého kraje
Spustit audio

Související