Z asistentky se stala malířkou a lektorkou kreslení

15. říjen 2012

Jana Laštovičková-Grygarová z Velké Losenice se vydala za svým snem. Z účetní v několika firmách je dnes malířka a také lektorka kurzů kreslení.

"Když to nezkusím, jednou bych si to mohla vyčítat," říká na otázku proč se rozhodla změnit profesi. Definitivní zlom u paní Jany nastal na rodičovské dovolené. "Tak nějak se mi změnily priority," říká.

Ze suterénu rodinného domu se tak nestala sauna nebo posilovna, jak si přál manžel paní Jany, ale ateliér. V něm se také scházejí zájemco o kurzy kreslení pravou mozkovou hemisférou, jejichž úspěšnou lektorkou se Jana Laštovičková-Grygarová stala.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.