Vodní show v Jindřichově Hradci vytváří za doprovodu hudby různobarevné obrazce

15. únor 2016

Většina vodních show má podobu obřích vodotrysků, propojených s lasery, kdy voda a světlo vytváří za doprovodu hudby impozantní efekty. Aquashow v Jindřichově Hradci je ale jiná. Jednak se nachází uvnitř budovy. A voda navíc při produkci nestříká do výšky, ale padá ze stropu.

Unikátní Aquashow najdete v pasáži obchodně-medicínského centra svatý Florián v Jindřichově Hradci. Jde o fontánu, která nabízí díky kombinaci vody, hudby a světla ojedinělou podívanou.

Proudy vody padají dolů podle taktů hudby, přičemž je podbarvují barevné reflektory. Majitel pasáže, kde je show umístěná, se pro její vybudování inspiroval v zahraničí, technologii si dovezl z Francie. Jde o první zařízení svého druhu u nás a prý teprve o druhé takové v Evropě.

Pasáž s vodní atrakcí najdete v přízemí rozlehlého domu v Růžové ulici 41. Podle místních jde o jeden z nejstarších domů v Jindřichově Hradci. Původně osamocená budova měla být v lidovém podání útulkem templářských rytířů. Zkazku o rytířích navíc umocňovala existence kaple, která se v objektu nacházela a které se říkalo pikartská.

Unikátní Aquashow najdete v pasáži obchodně-medicínského centra svatý Florián v Jindřichově Hradci

Dům se v minulosti nesčíslněkrát přestavoval a v současnosti jeho historizující fasáda připomíná 19. století. V roce 1926 zřídilo město v objektu hasičskou strážnici, která byla v provozu až do doby, než se začalo s výstavbou pasáže. Proto současný majitel umístil do domu sochu patrona hasičů, svatého Floriána a pojmenoval po něm i celý objekt.

Aquashow je v provozu vždy, když je pasáž otevřená. Projekce, trvající kolem pěti minut, se spouští každou celou hodinu. První produkce začíná v 9 hodin, poslední je v 19 hodin.

autor: Filip Černý
Spustit audio