Vlhký čokoládový dort bez mouky
Tento týden potěšíme v Apetýtu ty z vás, kteří si při vaření a pečení nejraději vystačí s minimem surovin. Zuzana Plíšková si totiž dala za cíl vejít se při výběru receptů do pouhých pěti surovin. Většinu z nich navíc jistě máte doma a dnešní čokoládový dort bude navíc úplně bez mouky.
Budete potřebovat:
350 g kvalitní hořké čokolády
5 vajec o pokojové teplotě
100 g krupicového cukru
170 g másla
špetka vinného kamene (nebo soli)
Postup:
1. Žloutky oddělíme od bílků. Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni.
2. Jakmile je směs lesklá a hladká, odstavíme z vodní lázně a necháme povychladnout.
3. V míse důkladně vyšleháme žloutky do světlé pěny a poté postupně zašleháme čokoládu.
4. Ve druhé míse šleháme bílky s cukrem a špetkou vinného kamene, dokud nevznikne sníh a cukr se úplně nerozpustí.
5. Bílkový sníh po lžících vmícháme do žloutků s čokoládou.
6. Těsto rozprostřeme do vymazané formy a pečeme v troubě vyhřáté na 175 stupňů asi 35-40 minut.
7. Necháme vychladnout a podáváme se šlehačkou a moučkovým cukrem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka