Vindaloo
V apetýtových receptech opět vydáváme na cesty se šéfkuchařem Milanem Václavíkem. Tentokrát nás zavede do Indie.
Budete potřebovat:
- 300 g vepřového masa (kýta, krkovička)
- 200 g cibule
- 100 g zázvoru
- 1 paličku česneku
- 2 větší brambory
- koření na vindaloo
- 250 g sekaná rajčata
- 3 ks čerstvého chilli, můžeme dát ale i méně, aby bylo jídlo méně pálivé
- olej na restování
- sůl
- ocet nebo tamarindová pasta na dochucení
- čerstvý koriandr na ozdobení
Postup:
- Očištěnou, nakrájenou cibuli, zázvor a česnek orestujeme na oleji.
- Poté přidáme sekaná rajčata, podlijeme vše vodou, přidáme maso a vaříme do měkka.
- Maso vyjmeme a přidáme pastu Vindaloo, sůl, čili a tamarindovou pastu.
- Vše ještě chvíli povaříme.
- Důležitý je poměr vody, po rozmixování musí vzniknout omáčka bez dalšího zahušťování.
- Rozmixujeme a přidáme uvařené na kostky nakrájené brambory a uvařené maso.
- Dochutíme, a podáváme s čerstvě nasekaným koriandrem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://zlin.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://zlin.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/b71c5d2b93b9741c57997922a6ba086a.jpg?itok=pJjrY4Ii)
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.