VIDEO: Královéhradečtí rozhlasáci rozdávají radost v domovech pro seniory. Jsou Ježíškovými vnoučaty

17. prosinec 2019

Ježíškova vnoučata už vyplnila tisíce přání seniorů po celé republice. Další dárky a zážitky jsou teď ještě na cestě do domovů důchodců. K projektu Ježíškova vnoučata se připojily i regionální stanice Českého rozhlasu. Hradecký tým vyrazil do Police na Metují. A zábavným programem potěšil také klienty Domova U Biřičky na Novém Hradci Králové, kde se natáčel i vánoční pořad.

Celý záznam veřejné vánoční nahrávky si můžete poslechnout o vánočních svátcích na vlnách Českého rozhlasu Hradec Králové.

Projekt Ježíškova vnoučata vznikl na podzim roku 2016

Novinářka Olga Štrejbarová si při natáčení uvědomila, že opuštění lidé tvoří často až třetinu obyvatel domovů pro seniory.

Vánoční dárek nedostali mnohdy roky a období svátků pro ně bylo spíš časem prázdnoty než radosti. Rozhodla se to změnit. Nápad byl na světě.

Během Vánoc se skupině dobrovolníků, nadšenců a přátel podařilo splnit spoustu vánočních přání. Od knih přes předplatné časopisů, uzeniny a boty až po zážitková přání, jako návštěva zoo po čtyřiceti letech, návštěva divadelní vlásenkárny až třeba po jízdu na harleyi.

Královéhradečtí rozhlasáci rozdávají radost v domovech pro seniory. Jsou Ježíškovým vnoučetem

Český rozhlas je teď v úzkém kontaktu se sociálními pracovníky domovů, kteří sepisují s klienty jejich vánoční přání. Jsou jich tisíce. A přesně tolik je třeba lidí, kteří je dokážou splnit.

Stát se Ježíškovým vnoučetem je snadné

Vyberte si podle domova ve svém okolí, podle ceny dárku nebo třeba podle toho, jestli chcete balit vánoční dárek, či přinést nezapomenutelný zážitek. V tabulce stačí přání vybrat, rezervovat, poslat a těšit se na Vánoce. Radost, kterou v ten den někomu pod vánočním stromkem uděláte, totiž budete prožívat i Vy sami.

Jaká přání ještě zbývá splnit? Podívejte se na stránky jeziskovavnoucata.cz

autor: baj
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka