Vepřové na houbách

Uvařte si s Apetýtem nestárnoucí klasiku z vepřového masa s pořádnou dávkou hříbků. Houby spolu s cibulovým základem vytvoří výbornou a silnou omáčku.

Recept je jednoduchý, důležitou roli hraje vhodně zvolené maso – nejlépe plec. Jako příloha se nejčastěji používá rýže.

Budete potřebovat:

  • 4 plátky vepřového masa (např. plecko)
  • čerstvé houby (nebo hrst sušených)
  • 1 cibuli
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 lžičku sladké papriky
  • 1 lžíci mouky
  • sůl a pepř
  • olej
  • kousek másla

Postup:

  1. Na oleji s máslem lehce osmahneme anglickou slaninu, necháme zpěnit nakrájenou cibuli, přidáme plátky masa a zprudka je opečeme.
  2. Osolíme, opepříme, posypeme paprikou, přidáme houby (sušené předem namočíme asi na hodinu), podlijeme a dusíme.
  3. Měkké maso vyjmeme, v malém množství vody rozmícháme mouku a omáčku zahustíme.
  4. Prošleháme a necháme provařit minimálně 20 minut.
  5. Maso vložíme zpět a můžeme servírovat.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!

Vladimír Kroc, moderátor

Zločin na Zlenicích hradě

Zločin na Zlenicích hradě

Koupit

Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...