Vepřové Adobo

V pátečních receptech uzavíráme kulinářské tipy Šéfkuchaře na cestách. Na úplný závěr se kuchařem a cestovatelem Milanem Václavíkem vydáme na trhy.

Na Vepřové Adobo (filipínská úprava vepřového masa) podle kuchaře Milana Václavíka budete potřebovat:

  • 300 g vepřová krkovice
  • 1 cibule
  • 2 polévkové lžíce octa
  • 1 sklenička sojové omáčky (50 ml)
  • 1 chilli paprička
  • 3 listy bobkového listu
  • trocha zázvoru
  • asi 6 kuliček celého černého pepře

Postup:

  1. Maso naložíme s cibulí, octem a česnekem na dvě hodiny do lednice.
  2. V hrnci na rozpáleném oleji orestujeme naloženou směs a přidáme čili, rozmixovaný zázvor, sojovou omáčku a celý pepř.
  3. Podlijeme ještě trochou vody a vaříme do změknutí.