Vegetariánské Chili con carne

Dnes se naposledy vydáme do Kuchyně bez masa a cukru podle Denisy Cziglové.

Na vegetariánské Chili con carne podle Denisy Cziglové potřebujete:

  • 400g červených fazolí
  • 1 cibule
  • 1 velká paprika
  • 2 rajčata
  • 3 stroužky česneku
  • rajčata v konzervě
  • 1 chilli paprička nebo sušené
  • koriandr, římský kmín, kurkuma
  • sůl, pepř
  • olivový olej

Postup:

  1. Fazole zalijeme na noc studenou vodou a necháme nabobtnat.
  2. Druhý den slejeme vodu, zalijeme čerstvou a vaříme do měkka.
  3. V kastrolu si rozehřejeme olivový olej, přidáme nakrájenou cibuli, na kostky papriku, rajčata a orestujeme.
  4. Potom přidáme na plátky nakrájený česnek a nadrobno chilli papričku, krátce orestujeme a zalijeme konzervou rajčat.
  5. Dusíme alespoň půl hodiny.
  6. Jak je zelenina měkká a pustí šťávu, přidáme fazole, dosolíme a dochutíme kořením.
  7. Pokud máme čerstvý koriandr, pokrájíme a přidáme ho až do fazolí na talíři.