Ve Vamberku po dvou letech otevřeli venkovní koupaliště s opraveným bazénem a novou skluzavkou

19. červenec 2022 08:17

Znovu po dvou letech se mohou lidé přijít v parných dnech ochladit na vamberecké venkovní koupaliště. Město totiž dokončilo opravu tamního padesátimetrového bazénu a ochozů. Nově je také k dispozici skluzavka.

Čtěte také

„Jaká je voda? Výborná! 21 stupňů je dobrá teplota, pro mě je to docela teplé." Paní Helena je tu v 9 hodin dopoledne po dvou letech první platící návštěvník opraveného vambereckého koupaliště.

„To jsem nečekala, že tady budu první. Včera jsem se dozvěděla, že se tady otevírá koupaliště, tak jsem vyrazila. Jsem z Hradce Králové a mám tady chalupu, chodím sem často po léta. Je to tu hezké, až přijedou vnoučata, tak tady s nimi budu každý den."

Celý areál prošel kompletní opravou. Zázemí a šatny město opravilo v roce 2016, v posledních dvou letech přišla řada na samotný bazén.

„Bazén je teď vyložen krásnou, modrou, blankytnou fólií. Samozřejmě veškeré ochozy a travní plochy, to vše se muselo dát do pořádku. A to, co návštěvníci neuvidí, jsou veškeré trubní rozvody, strojovna, filtrace. Prostě bazén už měl odslouženo 40 let a bylo nutné se na to pořádně podívat," říká starosta Vamberka Jan Rejzl z uskupení Společně pro Vamberk.

Čtěte také

Podle něj teď opravený bazén bude lákat hlavně na svou délku. „Předností tohoto areálu je, že v té padesátce si opravdu dobře zaplavete. Což v našem regionu je málokteré koupaliště v tomto srovnatelné. Tedy budeme se snažit být více plaveckým koupalištěm, kde si v krásném údolí řeky Zdobnice návštěvníci dobře odpočinou. A opravdu tady stráví příjemný den."

Otevřeno bude přes léto každý den od 9 do 19 hodin. Oprava celého areálu vambereckého venkovního koupaliště město vyšla na více než 25 milionů korun.

autoři: Jakub Vik , baj
Spustit audio

Související