Ve Svítkově vznikne sto nových stavebních parcel

13. duben 2018 07:20

Nadace pro rozvoj města Pardubic připravuje velký rozvojový projekt západní části Svítkova. Scelila rozsáhlé pozemky, které chce po vybudování inženýrských sítí a přístupových komunikací prodat zájemcům o výstavbu rodinných domů.

Nadace pozemky za plochodrážním areálem Zlaté přilby postupně vykoupila od jednotlivých vlastníků. „Uprostřed měla kus nějaká holandská společnost, která to původně chtěla dělat sama, ale pak od toho odešla a my od ní rozhodující zbytek vykoupili. Pak jsme to začali zpracovávat sami,“ řekl ČTK správce nadace Jiří Čáň.

Plánek parcel, které mají vzniknout ve Svítkově u Pardubic

Prodejní cena za metr čtverečný je stanovena na 2100 korun. Podle Čáně je to méně než u komerčních projektů. Vlastní prodej se předpokládá ve druhém pololetí roku 2019.

Němčice: jak satelit čtyřikrát zvětšil malou vesnici

Nový satelit v Němčicích na Pardubicku

Nemají náves ani obecní hospodu a často chybí pošta i škola. A namísto ovcí a koz zkracují trávníky motorové sekačky. Tzv. satelitní městečka si uchovávají výlučně městský ráz i způsob života.

Celkem připravuje 101 parcel o velikosti zhruba 700 až 800 metrů čtverečných.

Nadace pro rozvoj města Pardubic vznikla na základě usnesení zastupitelstva v roce 1992. Jejími příjmy jsou dary zvláště od magistrátu a výnosy z prodeje nemovitostí. Cílem je podpora hospodářského, sociálního, kulturního a sportovního rozvoje města a ochrana a tvorba životního prostředí v něm.

zdroj: ČTK
Spustit audio