Ve středu 22. září otevře své brány literatuře a veřejnosti ve vile Jana Antonína Bati Český rozhlas Zlín

20. září 2021

Současná literatura, netradiční místa, známé tváře: taková je Noc literatury, která na zajímavých místech přibližuje široké veřejnosti ukázky z nové tvorby evropských spisovatelů v podání známých hereckých osobností.

Akce s názvem Noc literatury se letos historicky poprvé uskuteční také ve Zlíně. Vedle literárního zážitku budou mít návštěvníci možnost prohlédnout si místa veřejnosti běžně nepřístupná - herci Městského divadla Zlín budou číst v sídle Českého rozhlasu Zlín, ve sklepení zlínského zámku a v Malírně Městského divadla Zlín.

Ve středu 22. září tedy otevře své brány literatuře a veřejnosti i vila Jana Antonína Bati – sídlo Českého rozhlasu Zlín. Čtení v podání herců Městského divadla Zlín začíná v 18.00, ukázky se opakují vždy v hodinových intervalech až do 23.00.

Návštěvníci si sami volí pořadí míst, která během večera navštíví. Úryvky současné evropské literatury interpretují skvělí herci Městského divadla Zlín a další osobnosti. Setkat se můžete s Helenou Čermákovou, Pavlem Leicmanem, Romanou Julinovou, Matějem Štruncem, Blankou Kovandovou, Annou Randárovou, Petrem Nýdrlem nebo s ředitelem zlínského divadla Petrem Michálkem. 

Vila Jana Antonína Bati – Český rozhlas Zlín
Adresa: Osvoboditelů 187, 760 01 Zlín
Interpreti: Helena Čermáková, Matěj Štrunc
Knihy: Taras Prochasko: Jetotak, Sara Stridsbergová: Antarktida lásky 

Přijďte se za námi podívat a strávit příjemný čas v unikátním prostředí historického interiéru vily Jana Antonína Bati.

Více informací na www.kfbz.cz/noc-literatury

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.